JogLiga - FAQ

Wat is de JogLiga?

De JogLiga is een jaarlijkse competitie waarin JogLog-leden het tegen elkaar opnemen per regio, geslacht en afstand.

Hoe neem je deel?

Alle geregistreerde leden van JogLog nemen automatisch deel aan de JogLiga door het deelnemen aan JogLiga-wedstrijden en het ingeven van de gelopen tijden.

Welke joggings tellen mee?

De JogLiga is ingedeeld in Campagnes per kalenderjaar, regio, geslacht en afstand. Binnen elk van die Campagnes worden Battles georganiseerd. Die Battles zijn een selectie van loopwedstrijden in de regio van de Campagne en worden elk jaar voor de start van de competitie bekend gemaakt.

Hoe lang loopt de competitie?

De JogLiga loopt van de eerste Battledag tot 1 maand na de laatste Battledag. Dit kan voor elke Campagne verschillend zijn.

Wat moet je doen?

De brutotijd van de officiƫle uitslagen registreren bij de juiste Battles. Die tijd is bepalend voor je puntentotaal en je hebt tijd tot 1 maand na de desbetreffende wedstrijd om je tijd er voor in te geven. Na die datum kan je je tijd niet meer ingeven of aanpassen.

Hoe worden de punten bepaald?

De puntentelling gebeurt per jaar en per Battle van een Campagne:
  • De beste 10 deelnemers van elke Battle krijgen punten toegekend. De eerste krijgt daarbij 10 punten, de tweede 9 en zo aflopend naar 1 punt voor de tiende plaats.
  • De 5 hoogst scorende uitslagen tellen mee in het puntentotaal van de Campagne.
  • Voor elke deelname aan een Battle met een correcte tijdsingave krijg je bovendien steeds 3 extra punten toegekend, ook als je er meer dan 5 meedoet.

Wat is de Win-Loss?

De Win-Loss geeft weer hoeveel deelnemers er voor of na jou geƫindigd zijn. In de ranglijst wordt de som van de Win-Loss genomen over alle Battles van de Campagne heen. Heb je dus 7 Battles betwist en een Win-Loss van 20-1, dan heb je tijdens die 7 deelnames maar liefst 20 leden achter je gelaten en maar 1 keer heeft iemand je geklopt.

Wat valt er te winnen?

Meer nieuws over de prijzenpot volgt later...

Wat betekenen de afkortingen?

T = Tijd
P = Punten
WL = Win-Loss
D = Deelnames